Kvalitetsforskelle mellem gurkemejepulvere kan variere meget. Ofte blandes farvestoffer i for visuelt at skjule lavere curcuminindhold. Nogle produkter bliver tungere eller får tilsat stivelse for at øge volumen. Vores pulver er ren, 100 % rent gurkemejepulver med 3,7 % curcuminoider, fri for sødestoffer og konserveringsmidler. God gurkemejekvalitet kendes på et curcumin- eller curcuminoidindhold mellem 2,5 % og 5 %. Indholdet varierer, da det er et naturprodukt.
Dyrkningsforholdene for gurkemejeplanter er mange steder påvirket af tungmetal- eller pesticidforurenet grundvand, hvilket får miljøgifte til at ophobe sig i hele planten. Vores gurkemejepulver er 100 % af naturlig oprindelse og kommer fra en anerkendt økologisk certificeret producent direkte i Indien og Myanmar: planterne dyrkes uden plantebeskyttelsesmiddel og udsættes ikke for bestråling, så det naturlige gurkemejeprofil kan komme til sin fulde ret. Knoldene tørres skånsomt og males fint. Jo friskere gurkemeje, desto flere æteriske olier og planteingredienser er bevaret, derfor undgår vi langvarig opbevaring.
Vores egne erfaringer og undersøgelser viser, at råkostkvalitet ikke er et kvalitetskriterium for gurkemeje, da der altid er en mikrobiologisk risiko. I forbindelse med salmonella, andre bakterier eller skimmel kan kvaliteten hurtigt forringes. En skånsom dampsterilisering (reduktion af mikroorganismer med varm damp) er en metode til at gøre produktet renere og er påkrævet for alle højværdige gurkemejeråvarer fra Indien/Myanmar. Mange producenter kalder ofte deres gurkemejepulver for råkost, hvilket ikke er tilladt for naturligt dyrkede råvarer fra Indien/Myanmar.