Der findes store forskelle på kvalitet og vitalstofindhold i vilde blåbær (Vaccinium myrtillus) på markedet. Nogle dyrkes, så det er ikke altid tale om høst af vilde planter, og de stammer ofte fra oversøiske områder. De højeste kvaliteter stammer fra økologisk certificeret høst af vilde planter i Europas hjemlige områder med især lav forurening. Vores økologiske vilde blåbærpulver kommer 100 % fra sådan en certificeret høst af vilde planter. Kun de bedste og mest modne bær udvælges og høstes i hånden. Desuden kendetegnes det ved sin intense, naturlige frugtsmag. Dette skyldes den især høje forarbejdningskvalitet med skånsom frysetørring og blid formaling af hele frugten (ikke ekstrakt), som er den bedste kendte metode til at bevare værdifulde plantebestanddele. Dette skyldes ikke mindst den særligt høje forarbejdningskvalitet med skånsom frysetørring og skånsom formaling af hele frugten (uden ekstrakt), hvilket er den bedst kendte metode til at bevare de værdifulde plantestoffer.
Dårlig kvalitet kan allerede ses på tørringsmetoden (f.eks. spraytørring), som ikke bevarer plantebestanddelene optimalt. Der påføres ofte et bærestof, især maltodextrin, der udgør en betydelig del af massen. Til tider tilsættes også sukker og svovl til bærrene. Der stilles også spørgsmål ved brugen af pesticider.
De blåbær, som findes i fødevarehandelen, stammer ofte fra amerikansk blåbær (Vaccinium corymbosum), der har lyst frugtkød og ikke farver munden blå ved indtagelse. Vitalstofindholdet er betydeligt lavere end i vilde blåbær.
Als Verpackung verwenden wir lichtgeschütztes und umweltfreundliches Braunglas anstelle von Kunststoff.