Kostfibre
Plantebaserede fødevarer indeholder en bred vifte af fibre og ballaststoffer. Disse specielle oligo- og polysaccharider kan fermenteres af mange bakteriestammer i mikrobiomet. Videnskabelige undersøgelser viser, at disse plantestoffer har forskellige egenskaber og kan tjene som næringsgrundlag for specifikke bakteriearter som Bacteroidetes, Firmicutes, laktobaciller og bifidobakterier. Oligosaccharider (såsom glucomannan, pektiner, XOS) kan på grund af deres kortkædede struktur nedbrydes hurtigere, mens langkædede og forgrenede polysaccharider (såsom loppefrøskaller, akaciefiber, beta-glucaner og oliventreskager) metaboliseres betydeligt langsommere. Derfor er det især fordelagtigt at satse på en bred variation af forskellige fibre.
Prebioma Kompleks
Premium-fiber-komplekser: Prebioma Complete med 14 specielt udvalgte fibre fra alle vigtige grupper til fuldspektret forsyning med alle fordele. Med bl.a. konjak, inulin, havre-beta-glucan, XOS, GOS, FOS, RS4, akaciefiber, æblepektin, Livaux®, grønne oliven. Fås også som Prebioma Sensitive til helhedsorienteret forsyning med 5 udvalgte, især milde fibre.
Loppefrøskaller
Loppefrøskaller er frøskallerne fra planten Plantago indica / ovata. Når plantens frugter modnes, springer de små frø op og ligner derfor lopper. Derfor stammer navnet loppefrø eller psyllium lop fra dette fænomen. Især skallerne er rige på værdifulde slimdannende fibre kaldet Flosine-slimpolysaccharider, som ved væskeoptagelse svulmer op til en geléagtig substans. Loppefrøskaller har gennem mere end 2000 år været en vigtig del af den traditionelle indiske kultur. De har også været velkendte i Europa siden oldtiden.