Magnesiummalat
Magnesiummalat er en organisk forbindelse mellem magnesium og æblesyre (2-hydroxybernsteinsyre). Den komplekse binding beskytter magnesiumet. Æblesyre er en naturlig frugtsyre, som findes i frugt og grøntsager.
Som med andre magnesiumforbindelser gavner kroppen ikke kun magnesiumet, men også virkningen af det bundne stof: citrat, carbonat, glycinat eller – i tilfældet magnesiummalat – malat. Malat er et mellemprodukt i citratcyklussen, som er central for stofskifte og energiproduktion. Sammen med magnesium, calcium og fosfor deltager det i dannelsen af energilageret ATP (adenosintrifosfat). Den synergistiske kombination af magnesium og æblesyre bidrager til et normalt energistofskifte, reducerer træthed og udmattelse samt sikrer normal funktion af nervesystemet.
Magnesiummalat er særligt vandopløseligt og har derfor høj biotilgængelighed.
Sundhedsrelaterede udsagn om magnesium (i henhold til EFSA):
Magnesium bidrager til
- at mindske træthed og udmattelse,
- elektrolytbalancen,
- et normalt energistofskifte,
- en normal funktion af nervesystemet,
- normal muskelfunktion,
- en normal proteinsyntese,
- en normal psykologisk funktion,
- vedligeholdelse af normale knogler,
- vedligeholdelse af sunde tænder,
- Magnesium spiller en rolle i celledeling.