I over 5.000 år er Kurkuma-planten (Curcuma longa L.) fra Indien blevet betragtet som en hellig plante. Ifølge gamle skrifter i de indiske Vedaer blev "gulrod" eller "indisk safran" betragtet som et af de vigtigste krydderier i sin tid. I gamle indiske læresætninger og i den kinesiske tradition spiller roden stadig en vigtig rolle, som den altid har gjort. Også i Europa har gulrodsarter været kendt i urtemedicin siden antikken. Kurkuma er en af de bedst undersøgte planter globalt, hvor forskningen især har fokuseret på plantegruppens curcuminoider. Den traditionelle anvendelse bygger på synergien mellem alle ingredienser i Kurkuma-roden.
Der er nu udvundet over 100 forskellige stoffer fra Kurkuma-rødder. Ud over den unikke gruppe af curcuminoider, som omfatter Curcumin, Cyclocurcumin og Bisdemethoxycurcumin, indeholder Kurkuma også et spektrum af æteriske olier og andre planteingredienser, der virker i kompleks synergi. Da curcuminoider har begrænset biotilgængelighed på grund af lav absorption, dårlig opløselighed og hurtig omsætning, er der stor interesse i at forbedre deres opløselighed og biotilgængelighed via forskellige metoder. Med CurcuRouge® har ledende eksperter formået at øge tilgængeligheden af curcuminoiderne 93 gange gennem en polymermatrix. Da curcuminoiderne er direkte tilgængelige sammenlignet med traditionelle ekstrakter, kræves betydeligt lavere doser.