Alger hører til jordens ældste livsformer. Algebegrebet dækker diverse eukaryote organismer, som lever under vand og naturligt udfører fotosyntese. De findes i både fersk- og saltvand og er næsten overalt i verden. I mange kulturer er de fast bestanddel af maden og værdsættes for smag og deres værdifulde egenskaber. Velkendte repræsentanter for denne unikke gruppe er for eksempel Nori, Spirulina, Ecklonia, men især Chlorella.
Chlorella-alge
Sø- eller ferskvandsmikroalgen Chlorella hører til jordens ældste livsformer. Denne kun 5-10 µm store eukaryote, encellede, sfæriske mikroalge er kendt for sit usædvanligt høje klorofylindhold samt særligt stærke cellevægge med hemicellulose, som giver cellerne stabilitet. Chlorella er især bemærkelsesværdig for sin ekstremt hurtige formeringshastighed på kun 16-20 timer pr. celledeling. Det skyldes den såkaldte ""Chlorella Growth Factor"" (CGF), der findes i dens cellekerne, og som er helt unik i denne form. Dette er et særligt kompleks bestående af nukleinsyrer, næringsstoffer, aminosyrer, peptider og polysaccharider, som giver mikroalgen dens høje modstandsdygtighed og hurtige formeringshastighed. Det unikke næringsprofil, andelen af planteprotein og de værdifulde sekundære plantestoffer gør Chlorella-algen til et interessant superfood.
Sunday Chlorella fra Japan med nano-cellevæg.
Sunday Chlorella fra Japan adskiller sig fra andre Chlorella-arter ved sin især fine nano-cellevæg, som består af specielle polysaccharider. Den fordøjes til cirka 82 %, hvilket sikrer, at ingredienserne bevares særligt godt og er optimalt biotilgængelige. Plantefarvestoffer som chlorophyll er ikke blot vigtige for planternes fotosyntese, men også yderst potente aktive stoffer. Sunday Chlorella fra Japan har på grund af optimale vækstforhold et meget højt indhold af chlorophyll (3.100 µg pr. 100 g). Derudover er vores Sunday Chlorella fra Japan rig på riboflavin, folsyre, vitamin K1 og fungerer samtidig som en god jernkilde. Naturligt ligger jodindholdet i ferskvandsalger som Spirulina og Chlorella væsentligt lavere end i havalger.