Det livsvigtige, essentielle sporstof jern er uundværligt for ilttransporten i blodet, celleånding samt for opretholdelsen af immunsystemet og en normal kognitiv funktion. Jern findes i større mængder i bælgfrugter, kød og kornprodukter, men i sidstnævnte ofte i en mindre biotilgængelig form.
Høj biotilgængelighed: kombineret med kofaktoren vitamin C.
I karrybladet er jern bundet i et organisk kompleks og har en fremragende biotilgængelighed, selvom jern normalt er mere biotilgængeligt i animalske fødevarer. Årsagen er fytinsyren i mineralstofrige planter, som hæmmer optagelsen af mineralstoffer. Dette nedbrydes og fjernes ved den skånsomme vandekstraktion af karrybladet. Desuden forbedres jernoptaget gennem naturligt vitamin C fra acerola, så der opstår et 100 % plantebaseret jern med meget høj biotilgængelighed.
Sundhedsanprisninger for jern (EFSA):
Jern bidrager til
- en normal kognitiv funktion,
- en normal energiomsætning,
- normal dannelse af røde blodlegemer og hæmoglobin,
- normal ilttransport i kroppen,
- normal funktion af immunsystemet,
- at mindske træthed og udmattelse,
- jern har en funktion ved celledeling.