Den lille rødbrune Camu Camu-frugt, med det botaniske navn Myrciaria dubia, vokser på høje, træagtige buske og tilhører myrtfamilien. Den er hjemmehørende i Sydamerika og vokser især i flodne, fugtige og sumpede områder i Amazonas-regnskoven. Det fugtige og varme klima giver ideelle betingelser for at trives. Den frugtigt-syrlige Camu-Camu-frugt regnes som en af de frugter på jorden med det højeste indhold af vitamin C.
Med sit indhold af værdifulde vitalstoffer og fytokemikalier er Camu-Camu-bæren en ægte superfood. De oprindelige folk i Peru indtager især den friskpressede saft af den frugtigt-syrlige frugt. I den oprindelige kultur var Camu-Camu traditionelt kendt som et afrodisiakum.
Sundhedsudsagn for vitamin C (jf. EFSA):
Vitamin C bidrager til:
- at mindske træthed og udmattelse,
- en normal psykologisk funktion,
- regenerering af den reducerede form af vitamin E,
- en normal energiomsætning,
- en normal funktion af immunsystemet (kropsligt forsvar),
- en normal funktion af nervesystemet,
- beskyttelse af cellerne mod oxidativ stress,
- normal kollagendannelse for en normal funktion af blodkarrene,
- normal kollagendannelse og dermed normal funktion af knogler,
- normal kollagendannelse for en normal brusks funktion,
- normal kollagendannelse for en normal funktion af tænderne,
- normal kollagendannelse for en normal funktion af tandkødet,
- normal kollagendannelse for en normal funktion af huden,
- at øge jernoptagelsen,
- at opretholde en normal funktion af immunsystemet (kroppens forsvar) under og efter intensiv fysisk aktivitet.